Пътят на салсероса самурай – част първа

СамурайПътят на салсероса самурай


На японски изглежда така:

????????????. Поне така казва съседът отсреща с многото разтегливи о-та. Предполагам, че звучи и мелодично, като всичко казано на японски.

Приятелка ми сподели: “В началото, когато ходех на парти, не различавах кюбан и ЛА”. Инстинктивно допълних: “Сега ги различавам, ама не различавам партитата…”. Има и още, но подсетете ме, моля ви, ако се улисам в думички и пропусна да ви кажа.

Пиша тези редове с ясното убеждение, че не знам защо ги пиша. Ха, ха. Знам. Или поне донякъде. Мисъл се върти и суче из главата ми. Широко и удобно й е. Място за поне 14 танцуващи двойки има. И наистина ги има и танцуват. Най-много бяха към пети до към десети клас.

Пътят на салсероса самурай за кратко така: ????????????в началото е tabula rasa. Понякога грешно превеждано като празна маса или още по-грешно във връзка с предишния превод – куха лейка. Запълването на някои от изброените възможности е бавен и предизвикателен процес. Етапите са тежки, с непрестанни метаморфози в емоционално, икономическо, социално и често в семейно отношение.

С няколко думи бих описал етапите така:

Качване на пътя.
Човек чул отнякъде, че може да стане салса самурай. Защо? Защо един обикновен индивид би се изкушил?

Тук е мястото да вметна нещо характерно за “Пътят на салса самурая”: той е дълъг, с неясен край. Изпълнен е с изобилие на недостъпна плът и достъпна гледка на противоположния пол (за самурая – пол няма!). Низове, поднизове, нанизи и безкраен брой разпилени мъниста от герданите на надеждата, скъсани от погрешно разчетените сигнали, непрекъснато го подхлъзват. И той пада, и пак става. Точно тук е магията на желанието. Аха да пипнеш (каквото и да е) и то се завърта под ритъма на оркестъра или ти се подхлъзваш и не можеш да го достигнеш. Мислиш, че трябва само да станеш малко по-добър в изкуството, за да не е толкова близко-далечно, и с пот на чело, с пот под мишниците, с кръв в очите и трепет в ръцете и краката тренираш ли, тренираш. И чакаш. Да минеш нивото. Да скочиш в по-горен клас. С по-аеродинамична форма, по-сигурна ходова част, по-здрав волан и напомпани гуми.

Но да се върна на етапа. Мисълта, удобно опнала се за малко в ъгълче на главата ми, казва, че горевметнатото е достатъчно за начало. Ако трябва да обобщя Етап 1 – това е етапът на надеждата. Надежда, която с лекотата на тенекеджия, майсторски със шпакла и кит запълва и замазва реалността, обективността и преценката в нас и околните.

Най-дясна лента.
Пълно обладаване на надеждата от предишния етап.

Изключително вълнуващ етап. Изпълнен с новости, трепети, планове и очаквания за бъдещето. Всичко около самурая се случва бързо. Толкова, че понякога му се струва, че е спрял. След големи трудности, двоумене какво оръжие да си избере, за да му даде по-голямо самочувствие и шанс, самураят се включва плахо в движението. Това е най-магичният етап. Хванал здраво своето оръжие, той е целеустремен и трупа опит. Дори този опит да е свързан с избутване от пътя на други участници. С тяхното газене, настъпване, обгазяване.

В този етап за пръв път самураят се появява пред други с новия си образ. Образ, който никой не познава. Нов за повечето му най-близки приятели и познати. Тук често се чува от него: “Не различавам различните стилове…”. Самураят обаче все още не знае колко съдбоносно е това изказване и колко промени ще претърпи. Непознаването на стиловете е притъпено от желанието за показване и сливане с утвърдените и признати вече в изкуството майстори. Някои смятани почти на Богове. В заредено с много емоция и чувство, полето на дясната лента е завладяващо и безразсъдно. Около самураите, бета самураи и Боговете се щурат подрастващите надежди и очаквания със зачервени бузи и огън в очите.

Етап на промяна, движение и живот извиращ от всяка една пора на самурая.

Очаквайте: Изпреварване, Най-лява лента

3 thoughts on “Пътят на салсероса самурай – част първа

  1. Забавно е написано :-), чакаме следващите части.

  2. забавно е написано и свежо някак. В смисъл личи си че е хубаво и писано от непрофесионалист.

  3. „Looks to me like Obama took out the troops to soon if we can not get any NATO troops ? Does Obama ever talk about this ? Just what is heading on in Afghanistan. Seems our troops are sitting ducks nowadays. Seems Iraq and also the 30,000 American troops are heading to determine a entire great deal far far more fighting within the subsequent couple of months. Will Obama even seem to find out what’s happening?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *