Начинът ми на борба срещу войната по пътищата.

[inspic=4183,right,,260]С огромна болка след тези редове публикувам кадрите, взети от руския сайт http://miravto.com. За мен е необяснимо защо с напредването на цивилизацията, вместо да се опитаме да защитим вида си, ние се избиваме по ненужни начини? Защо безразсъдството ни ни прави убийци на невинни и на самите нас?

Ще се постарая тези кадри да достигнат до повече хора. Ако това, което те показват спаси поне един живот – смъртта в тях ще е помогнала на живота.

Макар че Смърт, която да помага на Живота, според мен няма.

Моля ви, нека шофираме и се движим внимателно по пътищата. Да зачитаме правото на свобода и да сме снизходителни към по-малко можещите от нас.

Кадрите съдържат изключително тежки сцени, причинени от пътно-транспортни произшествия. Не се препоръчват за лица под 16 години за такива с нестабилна нервна система, бременни жени.

Борбата ми започва от >>>>>>> ТУК <<<<<<<.

30 thoughts on “Начинът ми на борба срещу войната по пътищата.

  1. Заставам зад инициативата ти. Ще се постарая да го видят колкото се може повече хора. Явно има нужда от такива кадри, за да се опомним. Всеки си казва „А, на мене няма да ми се случи“, но не се знае дали следващия няма да е той.

  2. Много ми допадна призива ти:“Моля ви, нека шофираме и се движим внимателно по пътища. Да зачитаме правото на свобода и да сме снизходителни към по-малко можещите от нас.“и особено последната му част.От няколко месеца съм шофьор и уменията ми не могат да са еднакви с тези на по – опитните водачи.Въпреки стикера на задното стъкло – млад шофьор – всеки път когато се кача да карам, ме задминават разни „виртуози“ с подсвирквания и нецензурни думи от рода на „карай ма да та е…. в м…..“какво странно и лошо има в това да се кара с по – малка скорост, но с по – голяма сигурност??? Разликата между 80 и 150 км е един, в най – добрия случай живот!

  3. mnogo e gadno :( ima nujda – DA,no dali tezi koito tryabva da vidyat tezi snimki naistina shte go napravyat i dali ako stane shte ima polza……? iskreno se nadyavam da stane, no realnostta e druga, spored men kolkoto i takiva kadri da se pokazvat polzata edva li shte e dolyama vse pak hora jiveem v BG. ne me razbiraite pogreshno az obicham rodinata si no dokuto vse oshte se kupuvat knijki i mamini sincheta i metresi na nyakoi si karat koli,koito i za dva jivota nqma da si kupqt…………..
    USPEH i dano da nyama poveche takiva kadri

  4. гадни са, да… на десет човека да повлияят, които се возят до такива на които няма да повлияят и да ги помолят да карат по-бавно, пак ще е резултат. Имам чувството, че се движа по бойно поле по улицата. Спирачки напомнят звука на падащи гранати. Клаксони на сирени. И псувни като бойни викове за атака…

  5. Снимките са потресаващи даже не ги доизгледах.В кат трябва да се прожектират на хора със системни нарушения за да се стреснат малко.

  6. Сложих банерчето. Дано повече хора видят потресаващите кадри. И най-вече, дано да се стреснат и да се вземат в ръце. Аман от моторизирани бабаити…

  7. Благодаря ти Блага! Снимките са потресаващи, както казваш, но според мен не останаха начини, за да разберем българите, че трябва малко повече отговорност…
    Благодаря!

  8. Не е необходимо да ми благодариш. Всеки здравомислещ блогър би трябвало да го направи, за да видят повече хора, какво причиняват неразумните шофьори на себе си и на невинните.

    http://procheti.blogspot.com/2009/12/wljubecom_04.html

    http://svejo.net/home/link_summary/516816-Procheti-Nachinut-mi-na-borba-sreshtu-voinata-po-putishtata-w-ljube-com?feature=6

  9. Да ужасни са ! И наистина не бива да си мислим , че“това на нас няма да ни се случи“,лошото идва за секунда и никой не е застрахован , но когато има толкова безумци на пьтя как да се спасим?

  10. Защо позволяват на всякакви хора да се явяват на изпит за шофьори ? Във Финландия първо проверяват мотивацията на кандидата да стане шофьор и след това е изпита за шофьор !? Почти всяко брутално престъпление се извършва с автомобил ?!Попаднало в неподходящи ръце, превозното средство се превръща в оръжие !? Някои бъркат пътя с увеселително влакче на ужасите ?Такива ужаси, действат на някои хора като адреналин !? Те не мислят за близките си, които ще трябва да се грижат за тях, когато станат инвалиди, заради моментното „удоволствие“ ?!Ами ако близките им си кажат: Той/тя/ не е мислил за нас, когато е бил зад волана, защо ние сега трябва да се грижим за него/нея/ ?!

  11. Всеки от загиналите, инвалидите и убийците събуждайки се сутринта, едва ли е мислил за последиците от „дребното“ нарушение , което може би е правил много пъти, но се е разминавал само със силно усещане ?!Когато се приближаваме до водача управляваш МПС- то пред нас, колко от нас се съобразяват с мъртвата зона . Обикновено водачът на МПС се оглежда на всеки 15-20 секунди !? Ако се движим с висока скорост, приближавайки се , за тези секунди изминаваме при скорост 40 км/ч , по 11 м/ секунда ?!Помислете!!! Водачът пред вас се е огледал, видял е че няма да пресича пътя на никого, подава сигнал и гледа вече напред !!!Вие се приближавате през това време и той не вижда вашата кола !!!Ако сте се доверили на лампичката на мигача, а тя е изгоряла , се блъскате и ако сте в състояние , псувате другия защо не е подал мигач, щом като иска да завива ?!Глупаво е след като се движите бързо, да очаквате всички да забележат вашето МПС, особено двуколесните ?!Обикновено всички са виновни за ПТП- то ?!Дори при самостоятелен сблъсък и загинали пътници, защо не са направили забележка на водача когато прави нарушение !? Има и градски транспорт ?!Пияните и неправоспособните водачи имат нужда от публика ! Но най-често загиват пътниците ?!

  12. Дъхът ми сепна, сърцето ми се сви, стомаха ме преряза и сякаш ток ме разтресе , докато разглеждах неуписуемите кадри от бруталните катастрофи.За Бога хора, СПРЕТЕ ВОЙНАТА НА ПЪТЯ!

  13. Браво, Любе!
    Всичко трябва да се опита – щом не помагат нормалните думи и средства,нека има и шок! Шокът някой пълен малоумник да ти срещне с мощното си возило семейството да не е малък?

  14. Снимките са брутални! И трябва да достигнат до по-широка аудитория. Всеки малоумен шофьор трябва ги види и да му се набият тия сцени в главата, и следващият път като се качи на колата, да се замисли дали ако не внимава и кара като луд, няма да е следващият герой на тази серия от шокиращи фотоси.

  15. Ще опитам да го представя пред някои хора от моето
    училище. Не ми даде сарце да ги гледам всички надявам се всеки, които го види да се замисли сериозно дали газарията е по важна от живота.

  16. Това е прекалено. И силно извратено. Нормален човек не би следвало да види повече от една снимка, а това определено не е начин за борба, а изкривено съзнание.
    Борбата с тези неща става като има ред и правила, от учебните коли и часове, през лицензирането на изпитващите фирми, техническите прегледи на колите, адекватните знаци и условия и състоянието на пътищата.

    А това си е плод на болно съзнание. А ако си мислиш, че помагаш, единственото, което може да постигнеш с гнусния си опит, е да провокираш страх и отращение в хората, което определено не е предпоставка за нещо добро, и на пътя и извън него.

  17. Всеки има своят начин, опит и възглед. На мен ми е писнало да разчитам на: „ред и правила, от учебните коли и часове, през лицензирането на изпитващите фирми, техническите прегледи на колите, адекватните знаци и условия и състоянието на пътищата“, защото всички тези неща, които си изброил(а) – не съществува и работи на практика. Освен това, много лесно слагаш определения и квалификации. Това е едно от нещата, от които страда обществото ни – не собствено мнение, а осъждане на мнението и позицията на другите, като най-силните аргументи са лесните квалификация и определения.
    Ако си професионалист, може и да приема психиатричната ти диагноза. А дотогава ти пожелавам приятен път по българските пътища наситени с ред, благоразумие, справедливост и законно издадени свидетелства за правоуправление.
    С усмивка и лекичка надежда, Любе.

  18. Аз също си го качих в профила във фейс бук,освен това го разпращам на всички познати и непознати.Дано тази инициатива зарази повече хора и да стигне до тези ,които им е най-нужна.ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ ТЪПАЦИ МИСЛЕЩИ СЕ ЗА БЕЗСМЪРТНИ С ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ СНИМКИ.Аз лично се посрах от шубе,но се правих че не треперя.

  19. Аз също си го качих в профила във фейс бук,освен това го разпращам на всички познати и непознати.Дано тази инициатива зарази повече хора и да стигне до тези ,които им е най-нужна.ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ ТЪПАЦИ МИСЛЕЩИ СЕ ЗА БЕЗСМЪРТНИ С ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ СНИМКИ.Аз лично се посрах от шубе,но се правих че не треперя.

  20. Кардашев, благодаря ти! Няма да се поватарям, защо смятам, че не останаха много други начини :(

  21. ДАНО СПРАТ СЪРЦЕТО МЕ ЗАБОЛЯ ДОРИ ДА МОГА НЕ ИСКАМ ДА ВИДЯ СИЧКИ СНИМКИ ИСКАМ ДА СПРЕ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА НА НЯКОЙ ХОРА ЩЕ ИМ Е НУЖЕН ПСИХОЛОГ АКО ВИДЯТ СНИМКИТЕ ПАЗИ БОЖЕ ДАНО СЕ СПРАТ … В БЪЛГАРИЯ ИМА МОЖЕ БИ ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТ ИРАК

  22. Да добре но това не го четат блондинките мутрите и Тези с ЛЕСНО запомящите се номера

  23. ами ако тези които не искат да шофират с висока скорост получават някакви бонуси дали ще има такива които доброволно да си сложат ограничителна система на колата да не може да вдига над определна скорост …и държавата ше се навие ли да дава бонуси.

  24. Направо не мога да повярвам. Изгледах всичките снимки. Направо са ужасяващи. Дано повече хора ги видят за да се осъзнаят. И ние станахме жертви на 2 катастрофи.Не по наша вина. Слава на Бога че оживяхме. И дано никога да не ни се случва. Дори докато пиша този коментар направо настръхвам. Имам голямо желание да стана шофьор, но при такава касапница, направо умирам от страх за собствения си живот.

  25. http://www.facebook.com/WeDontWantToDieOnBulgarianRoads

    Това е нашата кампания във Фейсбук. Ние се опитваме да спрем катастрофите в България. Ще копираме този линк и ще го сложим на нашата Фейсбук страница. Аз мисля че колкото повече хора го видят, толкова по добре.

    Тони и Анета Рийс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *