Камери на КАТ в София и по пътищата + карта

КАТИзточник: http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7126
Източник: www.data.bg

Ще добавя, че съм напълно съгласен с инциативата да има камери, които да следят за движението и спазването на правилата. Както шофьор така и колоездач, и пешеходец съм. Дано обаче бъдат обявени като хората на съответните кръстовища. Трябва задължително да има табели, които указват, че кръстовището или пътя се наблюдава с камери.

Искам да разбера също:

  • КАТ задължен ли е да обявява бюлетин, къде и кога ще има контрол за превишена скорост. Преди се е правило, пример тук. Защо сега не се обновява?
  • Трябва ли да обявява на сайта си или някъде другаде, къде се намират камерите за наблюдение, стационарни радари и т.н. или информацията се събира както се събира в момента.

***

Пейо е започнал да прави изключително полезна карта, която може да бъде допълвана от всички.

[HTML1]

***

Картата е от http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?f=26&t=32532

***

[HTML2]

***

Стационарни камери:

1. На бул. Н.Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх – камерите са в 2-те посоки (60км/ч)

2. На околвръстното пред McDonalds(посока Студентски Град) в края на разширението – камерите снимат в 2-те посоки (май беше 40км/ч ограничението)

3. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от
бул.“Арсеналски“ към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.

4. На бул.България между НДК и моста на бул.Витоша

5. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.

6. Ботевградско шосе – караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз „Инкотар“. Гледат посока Ботевград и Кремиковци.

7. На бул.Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.

8. Булевард Сливница и Раковска посока Лъвов мост

9. Булевард Сливница & Опълченска посока Константин величков

10. Строителният техникум(синьото кафе)кръстовището-3 бр.

11. Бул.Патриарх Евтимий(по посока НДК)-1 бр. еднопосочна

12. Най-новите 2 са на бул. Тодор Александров на влизането и излизането от тунелчето за Люлин.

13. бул. „Драган Цанков“ при спускане от радио кулата към БНР на около 100 метра преди пешеходната пътека и 150 метра след знака за ограничение за 40 км/ч (камерата е настроена за 70 км/ч)

14. Овча Купел, Обиколна, точно след топлофикация, настроена на 60км

15. На бул.Св.Климент Охридски на първия светофар след OMV,срещу раковата болница.

16. На ул.202 към Надежда (при тецовете) – в едната посока малко след Shell и в другата преди OMV.На 202 е за скорост и със сигурност работи (там ограничението е 40) !!!

17. На бул.“Мария Луиза“ и бул.“Христо Ботев“ – Централна гара – посока надлез „Надежда“ – според мене са за минаване на червено. Наредени са четири броя под светофара за левия завой. Работят и нощем. Има специално осветеление за тях

18. На Витошка, при НДК

19. На светофара на Раковска и Цар Освободител.

20. На кръстовището на Опълченска и Стамболийски. Следи за неправилен ляв за Руски паметник, на стълба до механотехникума.

21. Още четири камери има точно на голямото кръстовище пред Централна гара.

22. На кръстовището на булевард Св. Наум и булевард Джеймс Баучър

23. На бул. България, посока НДК преди кръстовището с Димитър Несторов /на дъгата на завоя, до магазин MaxDrive, срещу Shell/ Камерата е доста недискретно сложена – на 2-я етаж на блока е и гледа право към булеварда!

24. На паметника Левски на островчето като идваш от софиския университет на стълба една четна като лампа но вътре има камера и на се вижда на къде е завътяна.

25. На Мадрид посока гара подуене пак на островчето от страната на трамваините релси пак същия модел.

26. Има камера на бул. Ал. Стамболииски и ул. Опълченска в посока руски паметник. Гледа точно в средата на крастовището.
Хваща минаване на червен свтофат и неправилен ляв завой от стамб. към опълченска.

27. На светофара на Пресечката със Ботев на Централна гара забелязах нови днес камери – следят посоката на движение към надлез Надежда.

Мобилни камери:

1. Бял форд Ескорт със затъмнени странични и задно стъкло С8202АХ от старите (белите без синята лента с знаменцето) много често спира на сфетофара пред КАТ и дебне за нарушители.

2. Бяла Лада, движеща се по бул. България

3. На излизане от София на магистрала Тракия преди сервиз Пежо-срещу резиденция Враня

4. Доста често се забелязва на моста към летището-КОЛАТА Е ЖЪЛТ DAEWOO RACER от тези които са като OPEL KADETT ,все едно такси но няма табелка за такси отгоре отличителното е че е с ЧЕРНИ стъкла и по-стар номер(имам предвид че е чисто бял)и паркира между двете платна

5. На излизане от София на магистрала Тракия преди сервиз пежо-срещу резиденция Враня от 2 дни сутрин кисне бяла лада без надписи с номер С 5616 АХ.

6. Рег. номер С5898ПВ. Колата е стара, бяла, без никакви отличителни лепенки, надписи и т.н. Моделът е неизвестен.

Камерите са настроени на 29 километра над разрешената скорост!

Информация за радарния контрол на колите в София

1. бул.”Ситняково” и ул.”Оборище”.

2. бул.”Рожен” и ул.”202-ра”.

3. бул.”Сливница” и ул.”Осогово”.

4. бул.”България” и бул.”Вапцаров”.

5. с.Горни Богров – бул.”В.Левски” и ул.”Кръста”.

6. бул.”Цар Борис ІІІ”.

7. бул.”Цариградско шосе” и бул.”А.Йорданов”.

8. бул.”Цариградско шосе” и бул.”Цветан Лазаров”.

9. бул.”Добринова скала”.

***

54 thoughts on “Камери на КАТ в София и по пътищата + карта

  1. kak da zasichame kamerite predi da ni hwanat.ima li gps sistema.towa e diskriminacia. neobhodimo e protiwopostawqne.w anglia shofiorite imat takawa sistema.

  2. abe po tsial sviat ima kameri i tam niama diskriminatsia samo nas ni diskriminirat

  3. dobre be mene mai me snimaha taq ve4er na nqkva kamera na tsarigradsko malko predi bul. evlogi georgiev. i sa kvo stoq i 4akam da vidq dali 6te polu4a po6ta ?

  4. informaciata tuk mi be6e dosta polezna :-)Ve4e minax nakazanieto :otnemane na knijka za edin mesec zaradi glupava previ6ena skorost…nadiavam se da ne se povtori pak:-)

  5. А след колко време след нарушението по-принцип се изпраща „Честитката“?
    Искам да кажа и за още една камера:
    Посока околовръстен път към бул. България–> Точно където трамвай номер 7 влиза в подлеза, настроена е за 90км/ч.

  6. Сложена е камера на входа на София (магистрала Хемус) срещу Шел точно на светофара на Джъмбо. Ограничението е 50 км./ч., което е безумно. Знаете ли дали е активна.

  7. Наистина сутринта видях камера на Джъмбо. Даже сериозно взех да се притеснявам дали не ме лепна. Дано да не е активна все още, че сутринта се бях унесъл с 80 км.

  8. Искам да допълня за мобилна камера на Симеоновско шосе( входа за ловния парк) тъмно синьо рено лагуна за съжаление не запомних номера, но често е там.

  9. знае ли някой за каква скорост са настроени камерите при разрешена скорост 50км/ч

  10. poslednata kamera za skorost e slojena na Botevgradsko shose sreshto shela na sfetofara za Jumboto posoka sofia ogranichenieto e 50

  11. камерите са рекета на държавата щом сме безсилни нека да ни рекетират

  12. По данъци, такси, глоби, наказания се изравнихме с ЕРОПА. Само дано не разберат че минималната ни заплата е 140Е че голям смях ще падне.

  13. браво всички шифиори триабва даси по магаме и дасе спасиаваме

  14. Спиро Спиров Понеделник, 25 Октомври 2010, 13:44:08Здравейте, моля ви да обсъдим един проблем. Вероятно няма колега, който кара на газ и да не е забелязал, че за определени пари получава дадено количество гориво, но разстоянието което изминава с него е все по-малко и по-малко. Така се случи и с мен на бензиностанция на „Шел“ на 118 км. по пътя Пловдив -София. Бутилката ми събира-40л. (32 л. с ограничението, да се пълни 80 процента) и при минимум 10-12 л. гориво в нея ми добавиха още 34, 5 л. Според мен в газта има въздух или има друга измама. Предложението ми е да включим към списъка на камерите и списък на некоректните и крадливи бензиностанции и първата от тях да бъде цитираната по-горе!!!

  15. Аз съм против камерите.Моето мнение е че по този начин се нарушават човешките права.Зящо не слага камери на развалените очастъци от пътищата за да виждат как си разбиваме колите и въпреки това плащаме за венетки.Никой ли до сега не е разбрал че повечето ПТП стават заради окаяното състояние на пътищата а не заради високите скорости.ГЕОРГИ

  16. Давам пример с Германиа!160-милиона МПС-та по пътищата на ден!Камерите са стационарни и преносими от полицията.Глобите влизат в общината на града.Трафик радио излъчва на всеки половин час задръстванията от 1-км.по-дълги в съответната провинциа на държавата и местата на камерите където са поставени .Предупреден си ,че ще те снимат рискът е за теб!А камери трябва да има,но с регламент за водачи и полиция!

  17. От 1.02.2011 при село Мирково на бензиностанцията на подбалканския път за Пирдоп има камера настроена на 50км.

  18. Аз съм ЗА камерите и изобщо за контрола по пътищата, така всички ще караме по-нормално и по-спокойно, защото напоследък движението особено в София е един пълен хаус, нито знаци, нито правила, нито нищо не смущава разни „шофьорчета“, които карат все едно са си на нивата ;).
    Има ред – ще караме спокойно, няма ред – ще чакаме във всеки един момент някой да ни изтряска отнейде и ще играеме на руска ролетка шофирайки.
    Стана дългичко, а имам и още :)) че нещо съм насабрал доста напоследък по разни с….., не като място на раждане а по душа!

    Хубав и безавариен ден на всички!

  19. Бре, приятел, верно си се изнервил! Що така,бе? Нали си „за“ камери, ето-има.Значи всички си караме мирно, кротко!!! А ти се изнервяш???

  20. Я да погледнем на какви безумни места са някои от тези камери – решила няква мутра да си прави капанче или бензиностанцийка на първокласен път – хубаво, ама не му се давали пари за обезопасяване и хоп – 50км.
    Ама на мен всяко намаление и ускорение ми струват пари – кой плаща – та си мисля, че не ни е дошло време за камери – тези пари можеха да се изразходват много по-разумно!
    Ама докато повечето хора си въобразяват, че с тоягата е по-добре и по правилно – така ще е …

  21. Здравейте.На всеки 3 месеца трябва да има проверочен.Който се препъне взема му се книжката и ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪН

  22. здравейте, аз карам автомобил който е със 170 коня и данъка на колата ми е 300 лв, но това е въпрос на личен избор. Оплакването ми е че си имах хубави джанти размер 17 отидох на витоша карайки по ограниченията и спуках 2 гуми. а кой ще плати тези щети след като аз си плащам всичко към общината и държавата. така че не сме озряли за камери да на цариградско ок има кръстовище сериозно движение ок но нали искаха да затварят околовръстното за да може да има къде да се покара понякога след като нямаме писта, но ето сложиха камера така че чакайте да се затвори този участък от пътя.Докато не направят писта където можем да караме спокойно в този изнервен свят войната ще е на пътищата.

  23. Здравейте,получих ел.фиш, за превишаване на скоростта на 12/09/2011 с 21км на бул. Владимир Вазов, срещу стадион Г. Аспарухов. Глобата е 100лв, при заплащане в 14 дн.срок 70. Искам да попитам, има ли такава камера там – стационарна или мобилна? На фиша пише „..установено и заснето с автоматизирано техническо средство Νο. 0509“, а да, има и 4 снимки.Благодаря предварително.

  24. Получих призовка за нещо случило се преди 5 месеца на Цар борис III, въпроса ми е къде там има камера и щом е призовка, значи да си готвя и книжката по всяка вероятност?

  25. На бул. Н.Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх – камерите са в 2-те посоки (60км/ч) – мисля, че са махнати…

  26. Онзи ден имахме работа на Гладстоун и Витошка. Бях паркирал на съдебната и се случи злопоука. Трябваше да закарам една жена до Пирогов спешно и минах по Витошка, за да не въртя. Какво ще ми направят сега? :P

  27. Драги, мен ме снимаха лятото до Бургас (Атия на правата отсечка) Снимката я получих след 9 месеца и полицаите трепереха да не се оплача, 42 над нормата, 2 месеца лишаване и всичко мина както трябва с малко разправии и писане на оплаквания. Ест. без глоба не минах, но просто карайте с горната глава, а относно жените- Бутнете тая седалка назад и карайте с ръцете!!!

  28. Здравеите колеги,Много полезна информация за всички нас и аз да добавя малко инфо за камерите!Преди време
    получих съобщение от пощата че имам препоръчано писмо,на което съобщение не обърнах внимание предусещайки за какво писмо може да става дума.Вчера сутрин се почука на врата някак си мнооого строго и като отворих видях районната ни инспекторка с въпросното писмо в ръка и с усмивка ми го връчи като го прочетох видях че са ме заснели на 22.12.2012 на Ботевградско шосе след караулката на пешеходната пътека където ограничението е 50км. а аз съм карал с 74км. там гледах че няма камери,но седи отвреме на време една патрулка и един опел омега малко след заведението та изгорях с 70 лв.:))

  29. Нова камера на път Е79 Враца-Мездра бензиностанция Ромпртрол.

  30. нова камера по пътя Русе – В.Търново , на бензиностанция Ромпетрол на изхода на село Раданово.

  31. Края на месец март 2012 г. се появиха нови стационарни камери на 5-ия километър край Шумен и на околовръстното край Търговище. И 2-те камери са пред бензиностанции.

  32. здравейте колеги,по автомагистрала Тракия освен при Хепи има камера и на бензиностанцията на ОМВ /след Хепи в посока София/, а вчера най-случайно видях камера на стълб между две дървета в с.Куртово конаре-без никаква сигнализация!!!Много често има мобилни камери в с.Бяга,Главиница,на входа на гр.Пазарджик при Затвора и по пловдивския път по отбивките,автомобилите са най-различни:тъмно син сеат,бял опел,бяла лада

  33. Нова камера – Сливница, между Хр. Ботев и Мария Луиза, посока Сточна гара

  34. да и еба майката на тия боклуци тия ще направят да не може да караме хич,аз па за тва карам без гражданска и преглед и винетка

  35. Polu4ih „4estitka“ sas snimka (A4) i stra6no ka43stwo na izhoda na Vraca – posoka Mezdra. I az da im…

  36. нова камера на 27 км на АМ ХЕМУС посока Варна…има идиотско ограничение от 90 – минал съм с 134 и ми струва 150 лв…..ВНИМАВАЙТЕ

  37. за камерите съм даже оште трябва.Да не лудеете по пътиштата!

  38. Имал кола 170кн.с.бе ланколу ти авиаторли сии че и писти искаш ?? любител пилот ах как ви мрая 4 пъти се завирате под камиона ми….

  39. 170кн. с. кола какви мразя такива келеши че и писта иска …..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *