Детски приказки – mp3 колекция

Колекция от любимите приказки на Балкантон в mp3 формат от „едно време“. :) Приятно слушане и заспиване на всички!

Приказките може да се слушат или теглят от този линк:

Слушай или тегли тук
Детски приказки в mp3 формат от плочите на Балкантон :)

***

660 thoughts on “Детски приказки – mp3 колекция

 1. Страхотни са! Между другото който иска може да влезе в сайта http://www.otkrivateli.com и там може да игра прекрасни приключения които наистина са се случвали на хора!

 2. Здравейте,

  Търся упорито „Бяла приказка“ на Валери Петров – стария вариант, слушала съм я преди повече от 10 години. Не я открих никъде в интернет.
  Ако някой я има, ще бъда безкрайно благодарна да ми я изпрати или да пусне линк!

  Поздрави! :)

 3. Lube-strahotna rabota -ne moga da se naradvam. Vsichki tezi prikazki biaha goliama chast ot moeto detstvo. Iskam sinat mi da gislusha v kolata, no ne moga da gi svalia. Kak stava, ili predi e mojelo, a veche ne. Haide Lube – udari edno ramo i bez tova veche samo s dobro te spomenavame. E sas zdrave

 4. отговор на Gugi:
  цъкаш с десен бутон на мишката и цъкаш Dowload this song. След това ти излиза един прозорец и почва приказката след това цъкаш пак с десен бутон и натискаш Save Audio As и избираш каде да го запишеш

 5. „Студеното сърце“ е много хубава приказка.Също са интересни и „Котаракът в чизми“ , „Каменното цвете“ и „Джуджето Дългоноско“ :)

 6. детски приказки-това е съкровищница за нашите деца ….кой като малък не е обичал да слуша детски приказки …. пък и като голям……

 7. това е нашето щастливо детство!!!!!! дано и сегашните деца се заслушат в тях. това зависи от нас родителите. четете повече приказки на децата си.

 8. Благодаря за тази колекция от приказки.Малко вече съм пораснала и много не ги помня и сега ще ми бъдат от голяма полза за детето на братовчедка ми което често ми дават да пазя дори и за малко.Хубаво е да има се разказват приказки или просто да им се говори, така и те по бързо ще започнат и ще си казват какво им е.Вече в интернет има и с песнички тези приказки и са много сладки като ги чуят и как започват да танцуват.Надявам се да пускате още подобни детски статии или дори картинки на героите.

 9. Хубаво е да разказваш на децата си всякакви весели прикази, независимо дали е още бебе .Напротив, то разбира и трябва да знаете, че колкото повече му говорите толкова повече и то ще иска и много по рано е проговори.Затова дори и празни приказки както има казвам по добре говорете дори пейте не децата си.Благодаря за този невероятен списък. Хубаво е че можем да ги свалим и с разни песнички.

 10. От скоро ми трябват подобни приказки които да чета на моят племенник.Интересно е как като започна да му разказвам някаква история така ме гледа все едно наистина разбира какво му казвам.Децата са много по умни и бързо възприемащи от колкото си мислим.Те попиват като гъба и е важно какъв пример ще има дадем.В този списък виждам някои от моите любими приказки още от дете, ще бъде чудесно ако му ги разкажа и то придружено с музика.

 11. Здравейте, от години ни радвате. Благодаря, че помагате и детето ми да расте с тези прекрасни приказки. Това, което днес забелязах е, че на Снежната царица иглата на плочата трябва да се премести:) не е цялата приказка.
  Успех!

 12. Извинявам се, при повторното пускане на Снежната царица всичко е наред.

 13. На Валери Петров знам че има доста интересни и весели приказки, дали можете и на него да ни предоставите някакви.Много ви благодаря за интересният файл, определено децата ни ще останат най доволни, а това е което искаме всички ние родители нали така.Стига с тези компютри и телевизори, игрите трябва да стават на вън, а тук да бъдат образователни и именно това ни предоставяте и ви.Има най- известните и хубави приказка дори и Снежанка, но каквато си я спомням като малка.

 14. Благодаря ви за този невероятен списък.Много ми се иска да пусна на малкият ми племенник за всезнайкото, доколкото си я спомням имаше интересни моменти и е доста поучителна.Точно такива трябва да са филмите,които да гледат малките деца, с цел да се научават и да различават кое е колко и кое не.Гледайки последните детски филми,които стават все по модерни с битките и кръвта,които има в тях, да не говорим за извънземният вид на героите направо се плаша на къде отиваме .

 15. Do vsi4ki – ima takava interesna azbuka, nare4ena КИРИЛИЦА.

  Всички „gordi balgari“, моля Ви, купете си буквар! Уж умни хора, а пишете на небългарски. Иде 24 Май!

 16. Приказката „Белоснежка и червенорозка“ е непълна. Свършва по средата . Можете ли да я качите цялата?

 17. Здравейте! Можете ли да ми помогнете да намеря другата версия на Снежната кралица ?
  Имах я на касетка, но съм я забутал някъде.
  В тази версия разказва всичко ЖЕНА, а не мъж както е тук. Това беше най-добрата версия, която съм чувал. Благодаря Ви много.

 18. Здравейте! Огромни благодарности за това, че правите щастливи и нас, и децата ни! Детето ми обожава песните на бате Николай, но от известно време не се пускат, има проблем с линка. Мога ли да ги получа по някакъв начин?

 19. Здравейте, всичко тук е страхотно. Просто това е златна колекция!! Търся приказката на Шехерезада – Синдбад мореплавателя. Не мога да я намеря, а мисля, че преди време бе качена. Надявам се да може да помогнете. Благодаря предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *