Химн на Република България – mp3, текст + втори куплет

Химнът на България е по музика и текст на Цветан Радославов (1863-1931). Изпълнява смесен хор и СО на БНР с дир. Васил Казанджиев.

[audio:http://media.ljube.com/music/bg/hymn.mp3]

Мила Родино

Горда Стара планина,
до ней Дунава синей,
слънце Тракия огрява,
над Пирина пламеней.

Припев:
Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост, твойта прелест,
ах, те нямат край.

Паднаха борци безчет
за народа наш любим,
майко, дай ни мъжка сила
пътя им да продължим.

тук може да бъде изтеглен в различни формати директно от сайта на Народното събрание

104 thoughts on “Химн на Република България – mp3, текст + втори куплет

  1. Химна на България е най-велик.България е една от най-старите държави в Европа.И аз се гордея че съм Българка. Обичамте България.

  2. мноо е готин химна и нъ мене ми прай чест сега да го слошам за първи пат!

  3. Горда Стара планина,
    до ней Дунава синей,
    слънце Тракия огрява,
    над Пирина пламеней.

    Припев:
    Мила Родино,
    ти си земен рай,
    твойта хубост, твойта прелест,
    ах, те нямат край.

    Паднаха борци безчет
    за народа наш любим,
    майко, дай ни мъжка сила
    пътя им да продължим.

    “Млади опълченци,
    венчайте България с лаврови венци!
    на вашата сила царят повери
    прохода, войната и себе дори!”

    България Над Всичко !

  4. изкам да кажа че този химн е много хубав и че съм горда че живея в такава хубава стара.
    ОБИЧАМ ТЕ БЪЛГАРИЯ

  5. От химнът на БЪЛГАРИЯ няма нищо по хубаво да бъдеш горд българин!!!
    ОБИЧАМ ТЕ МОЯ СТАРА???

  6. От химнът на БЪЛГАРИЯ няма нищо по хубаво да бъдеш горд българиН на нашата земя!!!
    ОБИЧАМ ТЕ МОЯ СТАРА???

  7. на мен в училище ми дадоха за дом.работа да го препиша и този сайт ми помогна много.всички други сайтове не ми помогнаха ,но този ми помогна и много благодаря на автора на сайта

  8. Химнът ни е прекрасен! Аз се гордея с него, гордея се с това, че съм българин! Е, някои „плачат“ за стария химн „Шуми Марица“. Не знам, носталгия или просто да се пишат оригинални. Ще им припомня само,че когато край Дунава през 1923 година са разстрелвали първоначално земеделци след 9-тоюнския преврат, а след това, през септември наред и земеделци, и комунисти, и просто хоора, българи, задължително наблизо военен оркестър е свирел „Шуми Марица“. Това ми го е казал моят бивш съседм сега вече покойник Цветко Николов – Черния капитан, човекът, измислил примките за удушване…

  9. Много говорите, че трябва да се гордеем с химчна, но нямаше да е зле и някой тук да се научат да пишат и на Български. Ще перефразирам една известна реплика. О, неразумни юроде! Защо се срамуваш да пишеш на български?

  10. много хубава песен благодаря че сте написали и двата куплета

  11. Горда съм с това, че съм българка. Гордея се с българския химн и винаги се вълнувам и плача когато го чуя. Но не е достатъчно само да се гордеем. Трябва да учим поколенията след нас да знаят и ценят българското, въпреки усилията на властващите да го унищожат и да го вкарат в забвение. На 64 години съм. Уча внуците си на това, на което са ме учили моите баба и дядо, моите учители. Трудно е при толкова много информация , внушавана им като “ най-доброто “ от западния свят. Но докато съм жива ще се старая да го правя и дано имам сили за това. И тогава ще съм заслужено горда, че съм българка. Смятам, че в училището трябва да се изучава задължително предмет “ Гордея се че съм българин „. И не само там, ами и докато са живи децата ще има какво да научат, както и аз още се уча.

  12. Изобщо не обичате България. Пълно е с неграмотни маймуни и най-жалкото е, че и възрастните не са по-грамотни от децата. Живея в Англия, обичам България и ми липсва, но ми се реве като ви чета малоумните просташки коментари (не на всички, но на голяма част от вас). На 18 години съм и ако ще цял живот да съм в Англия, няма да забравя как да пиша и говоря на собствения си език и ще го предам и на децата си. Всички ще продължават да бягат от хубавата ни държава, докато англичаните си купуват цели села и се разполагат като царе. Обичайте държавата ни, но поне се научете да пишете правилно.

  13. срамота Българи ,не мога да си си чуя химна ,само се пишат глупости

  14. az sem liobite na na6eto minalo i vsi4ko sem pro4ela za istariqta ni slavna i az mnogo obi4am da razpravqm na priqtelkite mi za minaloto

  15. този химн е прекрасен както България така и нейните жители.

  16. Химна ни е най-готиния от вси1ки като самата България !!!Българи LOVE !!

  17. мила родино ти си най велика няма друга такава кат тебе :):) :) :):)

  18. По-добре научете български език и тогава пишете. Ох, мила Българийо, какви чеда раждаш и възпитаваш сега?Да ти е яка душата да издържиш на чудесиите им!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *