…по отношение на боговете…

Всеки човек е бог, защото той сам изгражда света в който живее. Свят в който се чувства най-добре, най-спокойно и комфортно. Свят в много от случаите, в който се стремиш да имаш по-малко или ограничени отговорности, за да си по-лесно щастлив.

Но да имаш „божествен“ произход и да си БОГ с главни букви – според мен означава да изграждаш светове за другите. Светове в които ТЕ да се чувстват добре. Комфортно и щастливи. Светове, от които не очакваш възвращаемост и добрина към теб. Светове, за които само и единствено ТИ трябва да поемеш бремето и отговорността.

От кои богове сме българите? Чии светове изграждаме? Чия отговорност поемаме?

Едно е да искаш да си божествен и жив, друго е да умреш за другите и те да те обожествят…

1 thought on “…по отношение на боговете…

  1. Ние хората обичаме да се обожествяваме.Егото ни винаги е търсило божеството в нас.Но бог е създателят ,силата,бог е светлината и мрака,бог е чуството любов !А това не го притежава всеки,просто го търсиме в себе си ,защото обичаме да се мислим за великивелик! Ние българите сме божии чада и самоиронията-е присъща за нас ,защото всичко в този живот е преходно и той е само едно състояние на духа и душата в едно материално тяло! А ние го осъзнаваме макар и подсъзнателно!
    Това го могат само ГОЛЕМИТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *